Tervetuloa !

Tervetuloa! Sisustan vähitellen kahta AIKUISTEN 1:12 NUKKETALOA ostetuilla ja itse tehdyillä esineillä. Esineet eivät ole leikkikaluja, vaan koristeita, joiden keräilyä voivat harrastaa noin yli 14-vuotiaat. Joissakin postauksissa on myös kuvia oikeista taloista tai luonnosta.

11. syyskuuta 2021

Virkatut shaalit Emma ja Amalia nukeille (+ohje)

"11.9.1850 - Rakas Päiväkirja" 

"Sain tänään tehtyä valmiiksi shaalit Emmalle ja minulle. Lähdimme kävelylle ja kokeilimme niitä ensimmäistä kertaa ulkona. Ne ovat sopivat syksyn säähän. Oman shaalini virkkasin kolmion muotoon ja Emman shaalin suorahelmaiseksi.

Tapasimme jälleen Roosa kissan pihallamme. Se kurnutteli meille ystävällisesti, mutta ei vielä antanut silittää.

Olimme juuri lähteneet pihaltamme kadulle, kun tohtorin palvelusneiti Selma tuli vastaan ja toi meille terveiset tohtorin rouvalta Annalta. Anna rouva kutsui meidät sunnuntaina iltapäivällä kyläilemään. Kun kysyin, onko heillä silloin juhlat, palvelusneiti vastasi, että vain meidät on kutsuttu. Sehän oli mukava kutsu. Emma lähtee sinne mielellään, kun tohtorin perheellä on saman ikäinen tytär, Regina.

Teimme niin pitkän kävelylenkin, kuin Emma jaksoi kävellä. Ilma oli mukavan raikas, mutta ei tuullut kylmästi, oli siis vähän erilainen sää kuin almanakka ennusti. Aika usein sääennustukset ovat kyllä oikeassa."

 Amalia 




SHAALIEN VIRKKAUS

Virkkasin shaalit luonnonvalkoisesta ja punaisesta ohuesta puuvillalangasta. 

- Kolmionmuotoisen huivin aloitin yläreunasta ja virkkasin pylväitä (48 p) ketjusilmukkakerroksen jälkeen. 

- Jokaisella seuraavalla pylväskerroksella kerroksen alussa kavensin kappaletta parin pylvään verran, käytin siinä piilosilmukoita. 

- Lopuksi reunustin huivin kiinteillä silmukoilla. 

- Virkkasin sidontanauhan ensin ketjusilmukoilla, sitten yhdellä kerroksella kiinteitä silmukoita. Pujotin sen kappaleen läpi sopivasta kohdasta.

 


Punaisen shaalin virkkasin myös pylväillä (37 p), suorakaiteen muotoiseksi. Reunustin kappaleen ketjusilmukoilla, jotka sidoin kappaleeseen joka 3:nen silmukan jälkeen kiinteällä silmukalla. Virkkasin sidontanauhan kuten edellä ja pujotin sen yläreunasta joka 3:n pylvään välistä. Alla on kuva langoista.

 


  

OBSERVATORIOISTA

Säätä on tutkittu jo 1600-luvulta lähtien. 

Observatorio aloitti toimintansa Suomessa :

"Observatorion tarvitsemat havaintorakennukset valmistuivat vuonna 1841, mutta varsinaiset havaintotoiminnat käynnistyivät 1.7.1844. Ympärivuorokautiseen havaintotyöhön oli palkattu 12 ylioppilasta, joiden tehtäviin kuului seurata magneettien liikkeitä tarkoilla kaukoputkilla ja merkitä myös lämpötila ja ilmanpainelukemat ylös. Havaintoja tehtiin noin 10 kertaa tunnissa." lainaus: ilmatieteenlaitos.fi

Lisää aiheesta löytyy sivulta :
Historia - Ilmatieteen laitos



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)