Tervetuloa !

Tervetuloa! Sisustan vähitellen kahta 1:12 nukketaloa ostetuilla ja itse tehdyillä esineillä. Nukketalot on hankittu käytettyinä. Mineily on aikuisten harrastus, esineet sopivat noin yli 14-vuotiaille. Joissakin postauksissa on myös kuvia oikeista taloista tai luonnosta.

23. kesäkuuta 2024

Sunnuntaikävelyä Tampereen Viinikassa

Tässä postauksessa on kuvia Tampereen puutarhakaupunginosasta, Viinikasta, joka on noin 1,5 km kävelymatkan päässä Tampereen keskustasta. Virallisesti Viinikan alueen nimi on Tampereen 23. kaupunginosa. Viinikkaa alettiin rakentamaan vuonna 1914 Hatanpään kartanon entisille maille. Viinikan vieressä on pieni Iidesjärvi, jossa on ainakin ollut lintutorni lintujen tarkkailua varten, en tiedä, onko se vielä siellä. Viinikan keskellä sijaitsee vuonna 1932 käyttöön otettu Viinikan yksilaivainen kirkko, jonka 50 metrin korkuinen torni näkyy kauas ympäristöön. Kirkko edustaa tyyliltään 1920-luvun klassismia ja funktionalismia. 

Vaikka Viinikan vieressä sijaitsee vilkas Lempääläntie, alueen syvemmissä osissa liikenteen melua ei juuri kuule, ainakaan näin sunnuntaisin. Kävellessäni siellä oli ajoittain ihan hipihiljaista, vain tuulen suhina puissa ja lintujen laulu kuului. Kuvista ei voi täysin nähdä vanhojen puutarhapihojen, puuaitojen, kukkaistutusten tai lasikuistien pitsiverhojen lumoa, koska yksityisiä pihoja ei saa valokuvata. Useimmat talot näyttivät olevan siistissä maalipinnassa. Voin vain kuvitella, kuinka hyvät sisäilmat noissa hengittävissä puutaloissa on. 

Pihat tehtiin ennen kunnon kokoisiksi, joihin mahtuu marjapensaita ja omenapuita tuottamaan satoa, eikä naapurin ikkunat ole heti vastapäätä. Runsas kasvillisuus antaa yksityisyyttä ja tunnelmaa pihoille, joissa lasten on hyvä leikkiä ja aikuisten kestitä kesävieraita.


Viinikan kirkon torni näkyy talojen välistä.

Viinikan poikkikadut ovat rauhallisia ja hyvin siistejä.
Ei roskan roskaa missään.

Lintujen liverrystä ja ruusujen tuoksua.

Talot on rakennettu hyvään järjestykseen suoriin riveihin.

Pieni vilkaisu rantapolulle.


Viinikan puisto on pitkä ja suora, vanhojen puiden varjostama alue, jossa on kaksi kävelytietä ja muutama penkki. Helteellä on viilentävää kävellä ihanien puiden lempeässä varjossa. Olen aina kuvitellut Viinikan puistoon pyöreän, huvimajan muotoisen jäätelö/kahvikioskin ja sen ympärille muutaman pöydän tuoleineen. Se olisi kiva, mutta liekö se olisi kannattavaa toimintaa, koska puisto on yleensä aika hiljainen. Ehkä puisto on eheämpi kokonaisuus ilman kioskia. Viinikan puiston molemmin puolin on kauniita, idyllisiä puutaloja.


Taloja Viinikan puiston vieressä.

Viinikan pitkä puistoalue.

50 m korkea Viinikan kirkon torni.

Verkkainen kesäsunnuntai Viinikassa. 🌸

Viinikan leikkipuistoa.

Tampereelle kiitos, että vanhoja asuinalueita on vielä säilytetty. 
Niissä me näemme Tampereen historiaa ja puutaloalueissa silmä ja sielu lepää.

🌹🌹🌹🌹🌹

2 kommenttia:

  1. Ihanat lapsuuden kotikulmat ja vihkikirkko jo 39-vuoden takaa. Pitääpä lähteä katselemaan Viinikan kulmia, kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuipa hyvin, että löysit tänne! Olet onnekas, kun lapsuusmuistot ja vihkikirkko on noin ihanalla alueella.

      Poista

Kivat kommentit piristävät päivää :)