"Ruusulassa 25.9.1850 - Rakas Päiväkirja, löysin tätini muotokuvan muuttolaatikosta ja kehystin sen. Huomasin, että Emmassa on samaa näköä kuin tädissä oli lapsena."
"Tohtorin rouva Anna Wallin tuli suutarin verstaalle samaan aikaan kuin mekin Emman kanssa ja kysyin häneltä pyykki-Iitan perheen lääkärilaskusta, josta olin luvannut maksaa osan. Anna rouva kertoi, että hänen miehensä, tohtori Frans Wallin, oli päättänyt alentaa pysyvästi hintoja sellaisilta lapsiperheiltä, joilla on pienet tulot. Sen vuoksi minulle ei laskua lähetetty, koska Iita ja Kustaa suoriutuivat itse laskusta. Anna rouva sanoi, ettei se olisi heidän omakaan etu, että vähävaraisilla perheillä ei olisi varaa tohtorin tarkastukseen. Taudit leviävät, jos niitä ei tutkita ja hoideta. Perhe sai yskäntippoja, kamferitippoja ja muita troppeja ja he ovat jo paremmassa kunnossa. Hienoa!" Amalia
Tädin muotokuva takan päällä |
KEHYS JA KUVA
Kehyksen olen saanut äidiltäni vuosia sitten, hän löysi sen kirpputorilta. Kuva on oikeasti oman tätini kuva, josta tein postikortteja aiemmin ja tämän kuvan leikkasin yhdestä kortista. Kuva on pappani ottama vuodelta 1930. Valokuvauksen historia alkoi jo vuonna 1839 maailmanlaajuisesti. Alla on linkki, jos haluaa lukea siitä lisää.
Valokuvauksen historia – Wikipedia
TAKKAPUUT
Takkapuut ovat pestyjä ja kuivattuja pajunoksia.
PITSILIINAT
Pieni pitsiliina takan päällä on kirpputorilta, kuin myös lattialla oleva beige lasinalunen, jota voi käyttää pienenä mattona nukketalossa.
KAMFERITIPAT
Kamferitipat ovat tuttuja lapsuuteni mummolasta. Niitä käytettiin vähän joka vaivaan, mutta lähinnä lieviin sydänoireisiin sokeripalaan imeytettynä. Sain niitä itsekin lapsena maistaa ja muistan sen tuoksun vieläkin. Edelleenkin niitä myydään, mutta niiden todellisesta tehosta en tiedä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tämän blogin tarkoitus on olla hyvän mielen blogi, sen vuoksi kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.
Kivat kommentit piristävät päivää :)