Tervetuloa !

Tervetuloa! Sisustan vähitellen kahta AIKUISTEN 1:12 NUKKETALOA ostetuilla ja itse tehdyillä esineillä. Esineet eivät ole leikkikaluja, vaan koristeita, joiden keräilyä voivat harrastaa noin yli 14-vuotiaat. Joissakin postauksissa on myös kuvia oikeista taloista tai luonnosta.

11. syyskuuta 2024

Aikuisen nukkekodin koottava keinutuoli

Kävin taas Tampereen Tallipihalla ja ostin Gepetton vaneriosat 1:12 nukkekodin kiikkutuoliin. Niitä voi myös tilata verkosta. Tässä vähän tekovaiheita, jos joku ei ole vielä tehnyt vastaavia. 

Pakkauksessa on valmiiksi leikatut vaneriosat levyssä kiinni, ja ne irroitetaan siitä varovasti nitkuttamalla. Aika helposti ne irtoaa. Osat ovat keinun sivuosat, istuinlevy, selkänoja ja koristelistat.


Vaneriosat ennen irroitusta.

Ennen liimausta kannattaa kaluste koota ilman liimaa, jotta näkee, mihin liimaa täytyy laittaa.
Osat liimataan yhteen esimerkiksi Erikeeperillä. Itse käytin PVA Glue-liimaa. Levitin liiman tulitikun varrella, koska osat ovat kapeat. Liimasin ensin sivuosat ja istuinlevyn yhteen. Puristimina käytin pyykkipoikia, niin liimaus tarttui kunnolla kiinni.


Istuin ja sivuosat liimattu yhteen istuimen reunojen alta.


Sen jälkeen liimasin selkänojan kiinni sivuosiin ja viimeisenä koristelistat istuinlevyn eteen ja taakse (viimeinen kuva). Koristelistat napsahti niin napakasti paikoilleen, etten käyttänyt niiden liimauksessa puristimia. 


Selkänoja liimattu ja pyykkipojilla puristettu liimaus yhteen.

Annoin liiman kuivua muutaman tunnin rauhassa ja maalasin keinun sitten Plus Color-akryylimaalilla. Tuo maali käy minullekin allergiselle, koska se ei juuri haise. Pari pientä koristereikää menivät maalista umpeen, avasin niitä nuppineulalla kun maali oli puolikuiva.

Keinutuoli sijoittui Willa Helmen ruokasaliin. Keinutuolin voisi maalata muunkin väriseksi, mutta valkoinen istui mielestäni tähän huoneeseen parhaiten. Sen voisi myös maalauksen jälkeen hioa kuluneen näköiseksi ja ommella/virkata siihen istuintyynyn.

Tallipihan putiikissa nuoret äidit ihastelivat valmiita 1:12 kalusteita ja aikoivat ostaa niitä lapselle sitten, kun lapset alkavat nukkekodeilla leikkimään. Voi että kun varoitukset näistä kalusteista olisivat selkeämmin esillä jo myyntihyllyjen ohessa. Näin pienet 1:12 kalusteet eivät sovi lasten leikkeihin! Niitä ei ole testattu lapsille turvallisiksi, ne voivat särkyä helposti ja niistä voi irrota pieniä osia, joissa on lapsille tukehtumisvaara! Väriaineista voi irrota myrkyllistä maalia tai lakkaa lapsen suuhun!

Lasten leikkeihin suunnitellut nukkekotien kalusteet ovat malliltaan yksinkertaisempia ja materiaaleiltaan tutkittuja ja turvallisia. Yleensä leluissa on suositusikäraja, niitä kannattaa ehdottomasti lelupakkauksista lukea. Nämä 1:12 kalusteet ovat aikuisharrastukseen ja koristeiksi tarkoitettuja ja näiden ikäraja on 14 vuotta.


Lili ja Lulu ihmettelevät uutta keinutuolia, uskaltaako sen päälle hypätä, kun se keinuu?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)