Tervetuloa !

Tervetuloa! Sisustan vähitellen kahta AIKUISTEN 1:12 NUKKETALOA ostetuilla ja itse tehdyillä esineillä. Esineet eivät ole leikkikaluja, vaan koristeita, joiden keräilyä voivat harrastaa noin yli 14-vuotiaat. Joissakin postauksissa on myös kuvia oikeista taloista tai luonnosta.

15. heinäkuuta 2024

Vaneriosista kaakelitakka - pellinsäätäjät ja kipinäsuoja lisätty 16.7.

Kerroin jo aiemmin, että ostin Tallipihan putiikista Gepetton valmistamat vaneriosat (kuva 2) nukkekodin takkaa varten. Takan osat oli helppoa liimata yhteen, koska kappaleet olivat suorat ja tarkasti mittoihinsa leikatut. Liimasin luukun vasta maalauksen jälkeen. Mitään puristimia ei ollut käytettävissä, mutta osat liimautuivat hyvin yhteen ilman niitäkin (kuva 3).

Käytin liimaamiseen valkoista PVA Glue - liimaa. Erikeeperi käy yhtä hyvin. Annoin liiman ensin kuivua seuraavaan päivään asti ja sitten maalasin takan neljään kertaan ohuilla maalikerroksilla. Maalaamiseen käytin Plus Color- akryylimaalia, joka on tarkoitettu askarteluun. Vaikka maali oli pintakuiva aika pian, annoin jokaisen maalikerran kuivua seuraavaan päivään asti. Haasteena maalaamisessa on se, että kuvioiden ja laattojen urat eivät menisi maalista ihan tukkoon. Niitä voi avata esim. hammastikulla vielä kun maali on märkää. 

Väritin luukun hopeatussilla ja liimasin sen paikoilleen kun uunin viimeinen maalikerros oli kuiva. Uunin vasemmassa kyljessä on pyöreä kaiverrus, jonka väritin myös hopeatussilla, se kuvaa tuhkaluukkua eli nuohousluukkua. 

Muutos artikkeliin 16.7. Tein 'pellinsäätäjät' eli savupeltien varret naulaamalla kaksi ohutta naulaa uunin kylkeen ja pujottamalla niihin ohuet ketjut, jotka leikkasin vanhasta rihkamakaulaketjusta. Tein paperista kipinäsuojan eli suojapellin lattialle uunin eteen ja väritin sen hopeatussilla. (kuva 1)

'Kaakelin' pitäisi olla kiiltävää. Ehkä yritän lakata uunin vielä joskus lakalla, jos maalipinta ei siitä kärsi. En löytänyt mistään kaupasta kiiltävää askartelumaalia. 


Uuni nyt kipinäsuojan ja pellinsäätäjien kanssa.

Uunin vaneriosat.

Osat liimattu yhteen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät päivää :)